TV-DX a VHF-I. sávban.
Moderátor: ING-SAT
- Németh Józsi
- Vételi telephely: Békés
- Kapcsolat:
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
-
- Vételi telephely: Bácsföldvár (Vajdaság - Szerbia)
Re: TV-DX a VHF-I. sávban.
Sziasztok!
Igazán különös ez a nagy csend a sávban. Már keményen a hónap közepén járunk és szinte semmi. Regisztráltam még pár éve a dxmaps oldalon az email riasztásra és napi két-három alkalommal érkezik is ES-figyelmesztetés. Mivel nemrég Józsi vette az orosz adást, így nyilván üzemel ott az adó, de valamiért felém nem mutatkozik.
Üdv: Győzi
Igazán különös ez a nagy csend a sávban. Már keményen a hónap közepén járunk és szinte semmi. Regisztráltam még pár éve a dxmaps oldalon az email riasztásra és napi két-három alkalommal érkezik is ES-figyelmesztetés. Mivel nemrég Józsi vette az orosz adást, így nyilván üzemel ott az adó, de valamiért felém nem mutatkozik.
Üdv: Győzi
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
- podapu
- Vételi telephely: Szarvas
Sziasztok.
Ma délelőtt sikerült vennem az Orosz tv Rossia1 adását az O1 csatornán, igen gyenge minőségben, de első vételem az idén.
Ma délelőtt sikerült vennem az Orosz tv Rossia1 adását az O1 csatornán, igen gyenge minőségben, de első vételem az idén.
Üdv.: podapu
- podapu
Sziasztok.
Ahogy Józsi jelezte valóban aktív az I sáv, és még most délben is!
Reggel sikerült vennem Keleti irányból a CTC adását az O2 csatornán. Krasznodár: 1470 km.
.
Ukrajna Luhanszk 1440km.
Valamivel később az O2 csatornán a Luhanszk 24 váltotta a ctc-t.
.
Az O1 csatornán viszont az 1tv volt vehető igen jó minőségben. Szocsi: 1560 km.
.
Eddig a nap legtávolabbi vétele az O3 csatornán Volgograd. A regionális műsor után a központi Rossia1 műsorát adta. Távolság: 1824 km.
.
Ahogy Józsi jelezte valóban aktív az I sáv, és még most délben is!
Reggel sikerült vennem Keleti irányból a CTC adását az O2 csatornán. Krasznodár: 1470 km.
.
Ukrajna Luhanszk 1440km.
Valamivel később az O2 csatornán a Luhanszk 24 váltotta a ctc-t.
.
Az O1 csatornán viszont az 1tv volt vehető igen jó minőségben. Szocsi: 1560 km.
.
Eddig a nap legtávolabbi vétele az O3 csatornán Volgograd. A regionális műsor után a központi Rossia1 műsorát adta. Távolság: 1824 km.
.
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Szia Gyuri!
Szép vételek!
...egy tavalyi "rejtély" - Yugra TV (Ju TV) R2 adója - te állítottad, hogy észak-kelet felől vetted...ma késő délután én is vettem az R2-n egy adóját, miközben az OIRT-URH-n Szaratov ill. Togliatti körzetéből jöttek adók...vagyis több nem listázott adó is lehet az R2-n
http://www.fmlist.org/fm_logmap.php?dat ... L&rxin=ALL
üdv Józsi
Szép vételek!
...egy tavalyi "rejtély" - Yugra TV (Ju TV) R2 adója - te állítottad, hogy észak-kelet felől vetted...ma késő délután én is vettem az R2-n egy adóját, miközben az OIRT-URH-n Szaratov ill. Togliatti körzetéből jöttek adók...vagyis több nem listázott adó is lehet az R2-n
http://www.fmlist.org/fm_logmap.php?dat ... L&rxin=ALL
üdv Józsi
- podapu
Szia Józsi,köszönöm!
De látom te sem unatkoztál!
Merészen álítottam a mult évben mert 100 MHz-en fogtam a jugra rádíót is és az viszont az Ural déli, délkeleti közetében van és nem is egy adó ad ezen a frekvencián. Végül ezt Szilárddal bogoztuk ki mert hullámosan terjedt (pulzáva jött a vétel) és sokszszor nem is értettem teljesen tisztán milyen adó, pedig valamennyire megy még az orosz de elég gyakran említették a (radio jugra nevet. Nem nagy rádiós lévén mondom Szilunak nézz már utána nem találom a rádiót mégpedig a ( JURGA rádiót Elértettem Persze a jugra névvel többre mentünk. Akkor derült ki hogy közel 4000 km-es rádióvételem volt több mint egy órán keresztül
De látom te sem unatkoztál!
Merészen álítottam a mult évben mert 100 MHz-en fogtam a jugra rádíót is és az viszont az Ural déli, délkeleti közetében van és nem is egy adó ad ezen a frekvencián. Végül ezt Szilárddal bogoztuk ki mert hullámosan terjedt (pulzáva jött a vétel) és sokszszor nem is értettem teljesen tisztán milyen adó, pedig valamennyire megy még az orosz de elég gyakran említették a (radio jugra nevet. Nem nagy rádiós lévén mondom Szilunak nézz már utána nem találom a rádiót mégpedig a ( JURGA rádiót Elértettem Persze a jugra névvel többre mentünk. Akkor derült ki hogy közel 4000 km-es rádióvételem volt több mint egy órán keresztül
- Németh Józsi
- Kapcsolat:
Szia Gyuri!
Találtam egy kis listát, "Ju TV" adói a 2. csatornán:
2 Ю-ТВ Батайск Ростовская
2 Ю-ТВ Новочеркасск Ростовская
2 Ю-ТВ Ростов-на-Дону Ростовская
2 Ю-ТВ Саратов Саратовская
2 Ю-ТВ Энгельс Саратовская
2 Ю-ТВ Первоуральск Свердловская
Ha valaki keresgálni szeretne: http://vcfm.ru/radio/lic_all.php?tvk=1
Ha már a Jugra Radiót említetted, emlékszem rá, ez a Hanti és Manysi föld rádiója...
üdv Józsi
Találtam egy kis listát, "Ju TV" adói a 2. csatornán:
2 Ю-ТВ Батайск Ростовская
2 Ю-ТВ Новочеркасск Ростовская
2 Ю-ТВ Ростов-на-Дону Ростовская
2 Ю-ТВ Саратов Саратовская
2 Ю-ТВ Энгельс Саратовская
2 Ю-ТВ Первоуральск Свердловская
Ha valaki keresgálni szeretne: http://vcfm.ru/radio/lic_all.php?tvk=1
Ha már a Jugra Radiót említetted, emlékszem rá, ez a Hanti és Manysi föld rádiója...
üdv Józsi
- podapu
Sziasztok.
Május 22-től minden nap vehető valamelyik Orosz adás. Leggyakrabban az O1 aktív, rikábban az O2 is
23-án Észak-északkeleti irányból volt jobb vétel az O1 csatornán.
.
Tegnap az az 24-én az északkeleti irány volt aktív késő délután.
O1
Ma 25-én kora reggeltől a Keleti irányból van gyenge vétel. Az 1tv elfogadható minőségre javul néha néha. Az O2 csatornán csak gyenge képminőségben jelenik meg rővid időre a Ju-tv vagy a CTC adása.
.
Május 22-től minden nap vehető valamelyik Orosz adás. Leggyakrabban az O1 aktív, rikábban az O2 is
23-án Észak-északkeleti irányból volt jobb vétel az O1 csatornán.
.
Tegnap az az 24-én az északkeleti irány volt aktív késő délután.
O1
Ma 25-én kora reggeltől a Keleti irányból van gyenge vétel. Az 1tv elfogadható minőségre javul néha néha. Az O2 csatornán csak gyenge képminőségben jelenik meg rővid időre a Ju-tv vagy a CTC adása.
.