Egy jó barátunk szakítása a Fórummal-Klubbal (ZÁROLT TOPIC)

A Magyar TV-DX Klub -al kapcsolatos hírek, információk.

Moderátor: ING-SAT

Lezárt
Avatar
Jimmysat
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2008.09.16. 17:25
Tartózkodási hely: Nagygyimót
Vételi telephely: Nagygyimót

Egy jó barátunk szakítása a Fórummal-Klubbal (ZÁROLT TOPIC)

Hozzászólás Szerző: Jimmysat »

Tisztelt Klubtársaim!
Mint ahogy már észre is vettétek egy jóbarátunk hozzászólásai, képei lekerültek a fórumról. Tette ezt -amigo- Ernö. Az elmúlt napokban többször is beszéltem vele, hogy miért vezérelte magát erre. Elmondása szerint személyes okok vezettek idáig. Én tisztelettel kérném azokat a személyeket, akik esetlegesen megbántották az Ernõt, feltétlen vegyék fel vele a kapcsolatot, és próbáljanak mielöbb megbékélni, Hiszen ez mindanyiunk számára nagyon fontos. Õ nélküle ugy érzem a FÓRUM TOVÁBBI LÉTE és a SATDX KLUB igy már nem az igazi. Több mint 25 év Dx munkája fontos volt számunkra, hisz ha ö nem lett volna köztünk se a SATDX KLUB SE A FORUM NEM JÖTT VOLNA LÉTRE és hadne soroljam még a többi fontos képeit tetteit.
Hiszen az ERNÖT**** szerintem senkinek sem kell külön bemutatni: rengeteg irásaival hozzájárult e szép hobbi technikai oldalához.
Megkérnék minden klub- és forum társaimat, minél elöbb beszéljen az ERNÖVEL a mielöbbi visszatérés reményében. Reméljük sikerülni fog.
Az elkövetkezö napok valamelyikén személyes találkozót beszéltem meg az Ernövel. Többek között ezt a témát is át fogjuk beszélni: hogyan tovább**

Aki a személyes találkozóra el szeretne jönni, kérnék mindenkit velem elözetesen egyeztessen.
Maradok Tisztelettel JIMMYSAT Molnár Imre T: 06702921038

A közeledö ünnepekre kivánok MINDEN KEDVES KLUB ÉS FÓRUM TÁRSAIMNAK KELLEMES BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMTELI BOLDOG ÚJ ÉVET 2009 -RE.

jimmysat
Kép
Avatar
M.Karoly
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2008.09.20. 11:37
Tartózkodási hely: Budapest
Vételi telephely: Budapest

Hozzászólás Szerző: M.Karoly »

Igen Imre!! / Jimmysat /. Egyet értek a megjegyzéseddel. Az Ernõ barátunknak köztünk van a helye. Küzdeni is fogok azért hogy itt legyen közöttünk. Pl: én mint kisdobos nagyon sokat köszönhetek neki, hogy közöttetek lehessek, cca. 5-6 éve. Az Ernõ akárhogyan dönt is mindig nagy tisztelõje leszek. Jó lenne ha többen is megnyilatkoznának ez ügyben. Addig is maradok tisztelettel M.Karoly /kisdobos/. 2008.12.09.
Avatar
Kocsis Ferenc
Site Admin
Hozzászólások: 915
Csatlakozott: 2008.09.15. 18:19
Tartózkodási hely: Fertőd
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

Azt hiszem, rendkívül kellemetlen és egyben tanulságos helyzet alakult ki.
Ernõ munkásságát szerintem mindenki elismeri, észrevételeire odafigyel, szakmai érveit elfogadja.
Tény, hogy a klub megalakítása az Õ ötlete volt, abban aktívan részt vett, vállvetve dolgozott.
Ami a Fórumot illeti: most, hogy Ernõ bojkottálja (elnézést a kifejezésért) fórumunkat, kiderült, hogy kezdi nem betölteni tervezett funkcióját. Most idézném Ernõ egyik beírását (kár, hogy azt is törölte), miszerint ne hagyjuk egyedül Ferit, írjunk minél többen bejegyzéseket.
Visszatérve Ernõ írásaira: egytõl egyig érdekes beírással szerintem nem volt gond, pl. a QSL lapok hiánya egyenesen veszteség olvasóinknak. Azt sem kell elfeledni, hogy a fórumot nem csak klubtagjaink olvassák.
Én személy szerint nem tudom elfogadni Ernõ távolmaradását sem a Klubtól, sem a Fórumtól. Bízom benne, hogy a félreértések mielõbb rendezõdnek.Sajnos, a törölt bejegyzések visszaállítására (bármennyire is szeretnénk azt mindannyian ) nincs lehetõség.
Ami a technikai hátterét illeti az alapproblémának:
Egy topicon belül egy oldal 15 bejegyzést tartalmaz maximum, azaz az oldal akkor válik olvashatóvá, ha a 15 bejegyzés a hozzá tartozó fotókkal együtt megjelenik. Minél több a fotó, annál lassabban tölti be a számítógép az oldalt. Természetesen függ ez az internetes hozzáféréstõl is: egy ADSL -es ügyfél jóval gyorsabban tudja megnyitni azt, mint egy modemes analóg hozzáférésû...
Mindenkinek magának kell eldönteni, hány fotót akar feltenni egy bejegyzéshez, de az is igaz, hogy a fotók szinesítik, teszik érdekessé ezeket a bejegyzéseket.
Imre és Karcsi véleményével egyetértve én is azon a véleményen vagyok, hogy az érintett amatõrtársaink (nem szeretnék nevesíteni a fórumon) próbálják meg egymás között tisztázni a félreértésre okot adó gondolatokat. Ami bizonyos, ha a fórum nem mûködik, nem lesz sok értelme fenntartani.
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5251
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

Sziasztok!

Navratil Ernõ Barátunk, amatõr társunk furcsa távozása (a 105 beírása és a hozzájuk tartozó, 500 db körüli fotó mellékletének kitörlése) a Fórumról ugyan úgy meglepett engem is, mint másokat. Már a múlt héten is többször beszélgettem errõl Molnár Imrével, Kocsis Ferivel és Tóth Lacival is, de ésszerû, és elfogadható magyarázatot én nem találtam erre. Nem tudok arról, hogy akárki (akár én is) ténylegesen úgy megsérthette Ernõt, hogy emiatt az alig három hónapja közösen megalakított Sat DX Klubbunkat és a Feri által nem kis munkával létrehozott és mûködtetett közös Fórumunkat ezért ilyen körülmények között el kellett volna hagynia. Így én is remélem, hogy mielõbb meggondolja magát, átgondolja a történteket, és visszatér körünkbe, és a Fórumunkba, és azt - annak technikai mûködési feltételeinek figyelembe vételével - mindannyian hasonló jogokkal és kötelezettségekkel, megkötésekkel, közösen használhassuk a következõ hónapokban és években is.
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
Avatar
ING-SAT
Hozzászólások: 5251
Csatlakozott: 2008.09.16. 20:06
Tartózkodási hely: Budapest X.
Vételi telephely: Budapest X.
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ING-SAT »

Sziasztok!

Mindazok mellett, hogy Navratil Ernõ amatõr társunkat továbbra is visszavárjuk-, és én is visszavárom a Magyar (Sat) TV-DX Klub közösségébe és a Klub Fórumába is; tájékoztatlak benneteket (aki esetleg nem tudna még róla), Ernõ hamar visszanyerte "lelki békéjét" s alig két hét után egy másik magyar mûholdas levelezõ fórumra, a sathunters.info -ra regisztrálta magát, s a DX Klub Fórumáról általa letörölt írásáit az "új fórumára" már fel is rakra, és ott gyarapítja írásait a több évtizedes amatõri múltjából.

Számomra a Magyar (Sat) TV-DX Klub-hoz (és annak Fórumához való) tartozás, egy közösséghez, egy "Csapathoz" való megtisztelõ kötõdést jelentett és jelent, nem pedig x-hez, vagy y-hoz, azaz konkrét személyekhez való viszony "pillanatnyi" milyenségét tükrözi. Gondolom-, remélem, hogy ezt mások is hasonlóan gondolják.

Üdv.: ING-SAT
Hajdú Mihály dr. https://ing-sat.hu
Avatar
AMIGO
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2008.09.20. 11:31
Tartózkodási hely: Szigetújfalu
Vételi telephely: Szigetújfalu

Levél a Klubtagokhoz 2009.Február2.-án

Hozzászólás Szerző: AMIGO »

Sziasztok TV-DX Amatõrök ! Talán már értesültetek arról,hogy sikerült beszélnem SKYPE-on ING-SAT-al, és tisztáztunk egy olyan dolgot ami miatt 2008.December 1.-tõl elhagytam a fórumot és a TV-DX Klubot. Az ügy valóban sajnálatosnak tûnik,de ettõl azért mélyebb okai is voltak. A Fórumra feltett képeim mennyisége volt az egész dologban a baj. Állítólag nem tud technikailag elviselni ilyen mennyíségû képet a Fórum. Erre az utólagos megjegyzésem: Hogy számszerint mennyi kép kerülhet fel a Fórumra ,az nem volt leírva sehol, csak az egy oldalas 150 kB betartása . Ehhez viszont szigorúan tartottam magam és soha nem léptem át ! Minden esetre én azt mondom :részemrõl az ügy le van zárva és ettõl a pillanatttól kezdve csak elõre tekintek, és csak a jövõ érdekel. Talán érzek magamban annyi képességet,hogy továbbra is megálljam a helyem itt a Fórumon. Sokan mondták,hogy közöttetek a helyem ,fõleg ha már az én ötletem volt a klubalapítás ! Valóban ez így igaz ,de bocsánatot senkitõl sem kell kérnem,mert tudtommal senkit nem sértettem meg távozásom elött,sem az után, sem a cikkeimmel ,sem más formában ! Én senkit sem hagytam cserben a távozásommal ,mert továbbra is élõ volt a klubtagokkal a kapcsolatom .Ezt Ti magatok is tudjátok igazolni .és nem árt tisztázni utólag. Tehát : " arccal a vasút felé ! " Azt viszont mindenki tudja,hogy idõközben a SATHUNTERS Fórumon találtam otthonra,és ezen változtatni nemfogok,viszont nem jó ötlet ha ott is és ezen a fórumon is ugyanazt a szöveget ,képet jelentetem meg.(már csak azért sem, mert ez a Fórum megtalálható a Sathunters Fórumán belül is, és belõlem elég egyszerre egy is ! ) Még gondolkodom a legjobb megoldáson,és meg fogom találni rá a megoldást.Baráti üdvözlettel ,jó vételt mindenkinek !
Avatar
Kocsis Ferenc
Site Admin
Hozzászólások: 915
Csatlakozott: 2008.09.15. 18:19
Tartózkodási hely: Fertőd
Vételi telephely: Fertőd
Kapcsolat:

Re: Levél a Klubtagokhoz 2009.Február2.-án

Hozzászólás Szerző: Kocsis Ferenc »

AMIGO írta:... tudtommal senkit nem sértettem meg távozásom elött,sem az után, sem a cikkeimmel ,sem más formában !
Így igaz ! Én személy szerint is örülök visszatérésednek a Fórumra! További sok közös sikert kívánok és remélek klubunk munkájában!
Avatar
M.Karoly
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2008.09.20. 11:37
Tartózkodási hely: Budapest
Vételi telephely: Budapest

Hozzászólás Szerző: M.Karoly »

Nem kis feladatnak tünt az Ernõ / úttörõ / barátunkat ide vsszacsábitani, de azt hiszem megérte a fáradságot, a NAGY ÖREGNEK mindig hasznát vesszük, és közöttünk a helye. Csak ennyi. Sikeres találkozást júliusban. Üdv. mindenkinek. 2009.06.05. /kisdobos/.
Lezárt