TV-DX

Hozzászólások

TV-DX Ánalóg

http://tvsatradio.uw.hu és http://www.youtube.com/vegetararo

Szomszéd Román szlovákia és Szerbia TV-DX sikeres!

Üdv:raroaguar!

osztrák, szlovák digitális adók Győrben

Kedves Ferenc!

Ezúton szeretném segítségét és tanácsát kérni! Pár napja vettem egy földfelszíni digitális adások vételére alkalmas tv készüléket, melyet rácsatlakoztattam a beltéri Hama típusú analóg antennámra (magyar adók többé-kevésbbé bejönnek)!

Győrben lakom, a kérdésem az lenne, hogy tudnám fogni a magyar adókon kívül az osztrák és a szlovák földfelszíni digitális adókat? tud-e esetleg ajánlani, olyan beltéri digitális antennát (mert gondolom az analóg antenna, erre már kevés), melyyel jó eséllyel bejönnek a külföldi adók? egyáltalán Győrben foghatóak az osztrák és a szlovák adók?

A válaszát és tanácsát előre is köszönöm, üdvözlettel: Péter

Válasz: osztrák, szlovák digitális adók Győrben

Kedves Péter!

Győrben mind a szlovák, mind az osztrák digitális programcsomagok foghatóak.

Azonban valószínüleg a szoba antenna ehhez kevés lesz.

Megjegyzem, nem létezik "digitális" antenna. Mind az analóg-, mind a digitális vételhez azonos antenna használható, legfeljebb digitális vételhez célszerű tető antennát használni.

További infót itt olvashatsz kérdésedre:  

http://www.tvdx-klub.fw.hu/
"Olvasóink kérdezik/Kérdések a DVB-T/DVB-H-val kapcsolatban" topik!

Üdvözlettel: Kocsis Ferenc

információ kérés

Üdv

Új vagyok itt ebben a fórumban érdeklődni szeretnék illetve tanácsot kérni

Jászárokszálláson lakom szerentém nézni a szlovák dvb-t szolgálltatást

lehetséges ez itt vagy már távol esik az összes adótorony hatásköréből?

ha igen milyen antennával lehetséges és melyik frekvencíát keressem 

jelenlegi erősítős lepke antennám van mejel

nézhetők a  markíza a uhf 49-en ill a stv 2 uhf 30 és a uhf 21 en

köszönöm 

Válasz: információ kérés.

Kedves "Béla78" !

Kérem figyelje az alábbi oldalt:
http://www.tvdx-klub.fw.hu/
"Olvasóink kérdezik/Kérdések a DVB-T/DVB-H-val kapcsolatban" topik!

Üdvözlettel: Kocsis Ferenc

Mpeg 4 és Mpeg 2 közösitése lehetsége?

Kedves Ferenc!

Tudom ez naiv kérdés...!

De szó szerint a  by Sudi korábbi  hozzászólása volnal ("Horvát TV Baranyában") melyre várnám válaszát.Helyileg Nagyatádon,mivel itt is kiválóan fogom új Ikusi Flashd antennával a horvát digitális földieket,de pár másodpercig minden OK.utána egy röpke szakadás.Tök jó kép és hang,majd nagyon rövid kihagyás.

Windows 7 Média Centerén  a LEADTEK Winfast DTV 2000H  Plus tunerrel a Mindig Tv  szabadon foghatói nagyon jók."Bejön" vagy  6-7 horvát,de  Mpeg-2-ön ,ez előzek szerint.

Eggyesithető a két sugárzási formátum, mert LCD TV-re is szeretném rávinni ?

Köszönöm előre is válaszát!

Válasz: Mpeg 4 és Mpeg 2 közösitése lehetséges?

A válasz egyszerű: az MPEG-4 rendszerű vevők "visszafelé kompatibilisek", azaz az MPEG-4 vevővel az MPEG-2 -es műsorok is nézhetők.

A "nagyon rövid kihagyás" (akadás) oka  lehet pl. a nem megfelelő jelerősség, de lehet pl. a beltéri szoftverhibája is.

További infót itt találhatsz:  http://www.tvdx-klub.fw.hu/

("Olvasóink kérdezik / Kérdések a DVB-T / DVB-H   -val kapcsolatban" tpoik.)

Köszönet

Köszönöm Ferenc a konkrét és számomra sokat jelentő válaszát! Üdv és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és BUÉK! Gábor

Segítség kérés

Kedves Kocsis Úr!

Segítségét szeretném kérni egy dologban.

Diák vagyok Münchenben. TV készülékre nincs pénzem, de odahaza Magyarországon, a szüleimnek van egy régi, de nem használt, Philips képcsöves Sensorion, 50 cm képátlójú készüléke, amit kihozhatnék. Arra a kérdésemre, hogy itt Münchenben használható-e a készülék, senki nem tudott válaszolni. Az itteni Média Markt-ban is fiatal, hozzá nem értő értékesítők vannak, akiknek köze sincs a technikához-sajnos-. Pusztán találgatási szinten mondtak valamit, egyikük szerint jó lesz, a másikuk szerint meg nem. Jómagam pedig nem vagyok szakember. Az édesapám úgy emlékszik, hogy a készülék már Pal/Secam rendszerű és használható lenne, de ő sem szakember ebben a témakörben. El szeretném kerülni a tortúrát, ami a TV kiszállításából adódik, ha nem lenne használható. Legyen kedves megírni válaszában, mi tévő legyek?

Segítségét megköszönve, várom válaszát.

Tisztelettel: D Szabolcs

Válasz: segítség kérés.

Kedves Szabolcs !

Válaszomat - és esetleg klubtársaimét is - itt olvashatod:

http://www.tvdx-klub.fw.hu/

"Olvasóink kérdezik / Antennák, készülékek" topik !

Üdvözlettel: Kocsis Ferenc

Horvát tv baranyában

Kedves Ferenc!

Korábban tudtam fogni a földi sugárzásu horvát tv-ket Pécsen, viszont az utóbbi időben már nem. Ha jól tudom, ők is átálnak a digitális tv-re (csak mint megtudtam ők mpeg2-es kódolást alkalmaznak). Az lenne a kérdésem, hogy magyar mepg4-es dekóderes mindigtv-s box-szal és szobaantennával eleve esélytelen lennék a horvát tv-k vételére (dél felé semmilyen épület sem árnyékol és 3. emeleti lakásban lakom, szobaantenna rögtön az ablak mellett)? Amennyiben esélytelen, miként tudnám újra fogni a horvát tv-ket? Hagyományos földi sugárzással elég jó minőségben tudtam fogni, ha dél irányba forgattam a szobaantennát. Válaszát előre is köszönöm.

Horvát tv Baranyában

Kedves Ferenc!

Örömmel jelentem, hogy vettem egy digitális vételre alkalmas tv-t és szobaantennával hibátlanul bejön az összes földi sugárzású digitális horvát adás.

 

Osztrák adók

Kedves Ferenc!

A következö lenne a kérdésem:

Osztrák adókat szeretnék nézni ORF1 - 2, ATV stb. Ezek a legfontosabbak.
Milyen módon van erre lehetöség, ha egyáltán van? -a parabolás megoldáson kívül.
A hely Pécs. LCD TV-m van, ami (DVB-C és) DVB-T-s, esetleg egy antenna ehhez?


Válaszát elöre is köszönöm.

Üdvözlettel,

F.

Válasz: Osztrák adók.

Kedves Nándi !

A témában e-Mailt küldtem címedre.

Figyelmedbe ajánlom a Magyar TV-DX Klub Fórumát ( http://tvdx-klub.fw.hu/ ), nézd meg az "Olvasóink kérdezik" topicot.

 

Üdvözlettel:  Kocsis Ferenc

dvb-t

Kedves Ferenc, kedves mindenki!

Szeretnék kérdezni és segítséget kérni a nem teljesen naív tévénéző szemszögéből.

Tehát lassan már nem lehet hagyományos antennás tévét nézni.

Viszont szeretnénk továbbra is antennáról nézni. Mosonmagyaróvár, Károlyligeti (termál) részéről van szó.

A gondom az hogy magyar, szlovák és osztrák adókat szeretnénk nézni.

A kérdéseim: Elegendő-e egy beltéri egység, vagy megoldható-e eggyel a három ország vétele?

                     A három ország vehető-e egy hagyományos módon csatornákra méretezett yagi antennarendszerrel,  közösítővel és erősítővel a ház meglévő hálózatán?

                   Magyarnak a soproni adó,  szlováknak a pozsonyi adó felel meg. De azt viszont nem sikerült kiderítenem hogy az ostrákot honnan vegyem - melyiket?

                                                            Köszönöm     -béla-

Válasz: DVB-T

Kedves Béla !

Kérdéseidre rövid a válasz: a meglévő (analóg) TV adások vételéhez felszerelt antennák és közösítők valószínüleg tökéletesen megfelelnek, amennyiben az illető adók vétele ott lehetséges. Mosonmagyaróvár esetében ez nem lehet probléma. Az osztrák TV csak digitális rendszerben vehető, Magyarországon és Szlovákiában megkezdték az átállást, de mindkét ország esetében elérhető a digitális program is. A javasolt adók: Wien/Kahlenberg, Bratislava/Kamzik és Kabhegy (esetleg Győr/Szabadhegy). A pontos adatok Honlapom DVB-T oldalán találhatók.

Amire ügyelni kell: a magyar és szlovák adók az UHF V. sávban üzemelnek, így vizsgálni kell a beépített csatornaerősítők és közösítők átviteli karakterisztikáját, továbbá, hogy az antenna megfelelő nyereséggel rendelkezzen a szükséges csatornán. Ez utóbbi Kabhegy esetében lehet érdekes, esetleg egy jobb antenna beruházását teszi szükségessé. Az év végén üzembehelyezésre kerülő soproni adó viszont e gondot is megoldja.

Bratislava vertikális antennapolarizációval ad!

A digitális műsorok vételéhez MPEG-4 adások vételére alkalmas (un. "Mindig TV" matricás készülékre van szükség, mely mindhárom ország műsorainak vételére alkalmas.

Kódolt műsorok jelenleg csak a hazai csomagban találhatók.

Végül egy link, ahol a sok hasznos információ mellett kérdezni is lehet:

http://tvdx-klub.fw.hu/

 

Üdvözlettel:  Kocsis Ferenc

Ukrajna DVB-T

Sziasztok!

Orulok, hogy csatlakozhattam hozzatok. Kb 15 evvel ezelott en is foglalkoztam TV es radio DX-el. Szlovak, Roman, Magyar es Orosz/Ukran csatornakat fogtam sajat epitesu antennakkal es kis zaju fejerositokkel. URH DX-re sajat epitesu Qubical Quad antennat hasznaltam, szinten kis zaju fejerositovel, amit magam epitettem es hangoltam. Eseti jelleggel Francia es Spanyol FM adokat fogtam, allando jelleggel pedig a debreceni telephelyrol a Danubius radiot 103.3 MHz-en, sajat epitesu URH FM vevokeszulekkel. Kesobb az erdeklodesi korom a muholdas vetel iranyaba tolodott. Nem igazan gondoltam volna, hogy ujra foldfelszini csatikra fogok vadaszni, de a DVB-T miatt ujra erre kell vetemedjek. A napokban megvasaroltam egy MPEG2/MPEG4 szabvanyt is ismero vevokeszuleket, most ahoz kernek segitseget, hogy milyen antennat vagy antennarendszert epitsek a Tokajrol sugarzott ket mux vetelehez. Elhelyezkedesem Beregszasz kornyeke. Kozvelen kozelemben hegyek nem zavarjak a tokaji ado vetelet. Szivesen vennek konkret antennarajzokat , meretezve. Venni nem akarok, abban nincs semmi erdekes. Eleg surgos volna, mert lassan bekapcsoljak a fehergyarmati adot es akkor ertelmet veszti az igyekezet, ugyanis a gyarmati adora vizualis ralatasom van, mondhatni a kertek alatt latszik, bekapcsolasa utan egy szoggel is fog jonni a ket mux. Varom a valaszokat, tisztelettel : Stubiflex.